Om

Idén att utveckla och tillverka en våg för rullstolsburna fick jag för många år sedan då jag insåg att det inte fanns något bra alternativ på marknaden. Jag blev paraplegiker och rullstolsburen 1984 efter en motorcykelolycka. Då förändrades mitt liv drastiskt och jag gjorde mitt bästa för att leva ett normalt liv med studier, arbete och många fritidsaktiviteter. År 1990 började jag spela rullstolsbasket och i Atlanta (1996) och Sydney (2000) representerade jag Sverige i Paralympics. Idag arbetar jag som forskare vid Karolinska Institutet i Stockholm, Sverige.

Sommaren 2021 bestämde jag mig för att göra slag i saken och tillverka en våg för oss i rullstol. Tanken var att det skulle vara en vanlig badrumsvåg som finns i alla hem fast som också kunde användas när man sitter i rullstol. Alla rullstolsvågar jag hittills sett var tillverkade för vårdinrättningar och var stora, tunga och dyra. Jag ville göra en badrumsvåg som var liten, lätt, snygg och inte kostade allt för mycket. Jag är mycket nöjd och stolt med resultatet och kan varmt rekommendera vågen till alla som sitter i rullstol och vill ha en praktisk och snygg våg för hemmet eller vårdcentral.

Jag är övertygad att människor i rullstol kan leva ett sundare och mer hälsosamt liv om de kan väga sig mer regelbundet och bättre kontrollera sin vikt. På så sätt kan man vidta snabba åtgärder för att vända trenden om man går upp några kilon.

Per Uhlén
Stockholm, 9 April 2022